Értékbecslőink szakértelme a speciális típusú és jellegű esetekre is kiterjed.


termőföldek értékbecslése

Irodánk magánszemélyek, cégek részére mezőgazdasági 
ingatlanok, földterületek értékbecslését
is készíti. Önkormányzatok részére közművagyon értékbecslését és teljes körű ingatlanvagyon gazdálkodással kapcsolatos feladatok 
ellátását vállalja.
 
Felszámolási eljárásokhoz teljes vagyonfelmérést is készítünk.

Ha cégednek, vagy az Önkormányzat részére szükséged van az alábbi típusú ingatlanok értékbecslésére, hívjál meg nyílt és zárt értékbecslési pályázatodhoz
 .Ha felismerted speciális ingatlanod értékbecslésének fontosságát, én megoldást nyújtok számodra. 
Ha ingatlan adásvétel előtt állsz, vagy bármilyen más okból szükséged van értékbecslésre,


kattints ide: Értékbecslés megrendelés, ajánlatkérés

Ha kérdésed van a megrendeléssel kapcsolatban, kérlek hívj a +36 30 914 1585-ös telefonszámon! Mezőgazdasági ingatlanok értékbecslése

​Mezőgazdasági ingatlan, földterület a termőföld a rajta lévő telepítménnyel, önállóan, vagy vele együtt nyilván tartott mezőgazdasági rendeltetésű felépítménnyel, pincével. A termőföld egy olyan külterületi földrészlet, amelyet, szántó, gyümölcsös, szőlő, kert, gyep, nádas és erdőművelési ágban tartanak nyilván.

A mezőgazdasági ingatlan forgalmi érték meghatározásának a módszere, a piaci összehasonlító adatok elemzésén alapul. A jól ismert ügyletek, hasonló földrajzi elhelyezkedésű, és minimum három azonos típusú ingatlan összehasonlításával, korrekciós tényezők alkalmazásával készítjük el az értékelést. Az így kapott fajlagos érték általában egy hektár területre vonatkozik, az így kapott fajlagos érték és az ingatlan méretének szorzata, a piaci érték.

A hozam alapú értékelésnél, az ingatlanértékét három, külön- külön tényező együttes összege határozza meg az alábbiak szerint: a termőföld forgalmi értéke+a telepítmény értéke+az ingatlanon található felépítmény forgalmi értéke.

Alkalmazhatunk közvetlen területi alapú, támogatás figyelembevételével számított hozam alapú értékelést is. A termőföld értékelését, a földnyilvántartásban szereplő aranykorona érték figyelembe vételével kell elvégezni. Ez egy speciális bonyolult módszer. Különböző művelési ágban lévő termőföld értékét más- más képlet segítségével állapítjuk meg.
  Infrastruktúra értékbecslése

Megállapítható, hogy egy település fejlettsége, nagyban függ az infrastruktúra állapotától és minőségétől. Ezek a létesítmények fogalom képtelenek, vagy korlátozottan forgalomképesek, alapvetően nem rendelkeznek önálló piaci értékkel, de a piaci érték, mint helyettesítő érték, korlátozottan, ezen ingatlanok esetében is alkalmazhatóak. Az ingatlanok piaci helye és értéke függ az infrastrukturális ellátástól.

Műszaki infrastruktúrához tartozik: a közlekedés, hír és távközlés, vezetékes ivóvízellátás és szennyvízkezelés, energiaellátás, hulladékkezelés.A szociális és humán infrastruktúra: a lakásállomány, a közösségi és közellátási intézmények.

közművagyon értékbecslése


A vízgazdálkodást, és a szennyvíztisztítást a termelő jellegű infrastruktúra közé soroljuk. Az infrastrukturális létesítmények lehetnek vonalas, vagy pontszerű létesítmények. Az egyik legfontosabb műszaki infrastruktúra, a települések közműellátása (vízellátás, szennyvízelvezetés és azok létesítményei). Víz és csatorna közművagyon értékbecslésénél, az avulással korrigált pótlási költség módszerrel határozzuk meg az értéket, a vonatkozó jogszabályok, és az állapot felmérés ismeretében.

         << Nézd meg értékbecslés árainkat

<< Értékbecslés megrendelés, ajánlatkérés

 Címkék: termőföld értékbecslő, termőföld értékbecslés, vízi közművagyon értékbecslés,

Tetszett? Hasznos volt?
Kérlek, ne feledd el megosztani másokkal is, és használd az alábbi közösségi megosztás gombokat!


Rétköz Vagyonértékelő Kft. 1112 Budapest, Rétköz utca 51. Tel.: +36/30-9141-585